Archivy

Rubriky

Naše vlaječka na Kilimanjáru

 

                                            

Expedice RS Kilimanjaro

Především posílám členům této expedice za naše sdružení velkou gratulaci. Nevím kolik čtenářů o této expedici něco ví a tak tedy úryvek z jejich stránek:

Expedice “RS Kilimanjaro 2010”
Skupina pacientů nemocných roztroušenou sklerózou (RS) se rozhodla zdolat jeden z nejvyšších vrcholů světa – horu Kilimanjaro.

Cílem je ukázat, že krásný a dobrodružný život je možný i s roztroušenou sklerózou. Chceme dokázat, že plnit si sny, vystoupat na vrcholy, dosáhnout cílů cest je právem nejen zdravých, ale i nemocných. Našim posláním je také motivovat pacienty, jejich rodiny a přátele k aktivnímu boji s nemocí, která je stejně těžká a dlouhá, jako výstup na nejvyšší horu Afriky.

Expedice se účastní 9 pacientů nemocných roztroušenou sklerózou a jejich doprovodný (1O členný) support team.

V RS týmu se účastní pacienti, jimž roztroušená skleróza způsobila nejrůznější typ handicapu – např. chůze o berlích, invalidní vozík či ztráta zraku.

Důležité je také informovat veřejnost o tomto závažném onemocnění a získat další přátele a podporovatele pro boj s roztroušenou sklerózou.
Expedice se koná 15. – 10. – 1. 11. 2010.

Více na www.facebook.com/Expedice nebo se podívejte na videa http://www.youtube.com/watch?v=jhxNbymsRVs
Pokud Vás zajímají další podrobnosti, pak na: http://www.youtube.com/watch?v=1q7oEz8zXZs

Tato expedice si svůj cíl splnila a včera t.j. 26. 10. 2010 dosáhla nejvyššího vrcholu hory Kilimanjaro. Vesměs mladí lidé s roztroušenou sklerózou dokázali, že se i s tak těžkou nemocí dá bojovat a žít. Do výšky 5100 metrů vystoupila jedna z členek i na invalidním Kili vozíčku.

Gratulace zazněla již na začátku a teď velké poděkování členům expedice, kteří na vrchol hory Kilimanjaro vynesli mimo jiné i naši vlaječku s logem sdružení Parkinson Slovácko. Vlaječka má dvě strany. Na jedné je naše logo a na druhé text s poděkováním za podporu, pochopení a porozumění všem sponzorům, příznivcům a těm kteří nám vyjadřují morální podporu . Vlaječku najdete ve fotogalerii. Honza

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *