Archivy

Rubriky

Rok 2012

Rok jsme zahájili pravidelnou činností, spíše jejím pokračováním. Asi bych se opakoval v čem spočívá. Dne 10. 1. 2012 jsme zahájili  kurz na ovládání počítače: Lektor našeho kurzu je velmi trpělivým přednášejícím panem Ivanem Fučkem a jeho snahou je obsáhnout a naučit nás to důležité.  Za sebe mohu říct, že opakování je matka moudrosti a po druhé lekci jsem si vědom toho, že vůbec nevadí že začínáme od začátku. Důkazem toho, je i pozornost ostatních.

Přístřeší  pro naše počítačové snažení nám jako v mnoha našich minulých činnostech poskytuje Základní škola V Dubňanech.  Velké pochopení pro naši činnost nacházíme u paní ředitelky Mgr. Zdenky Šindarové. Tímto ji chci veřejně za nás za všechny poděkovat. Musím konstatovat, že pochopení nacházíme i u ostatních členů učitelského sboru.  V nové škole a krásné počítačové učebně je příjemně. Tak snad i to prostředí nám pomůže k získání důležitých vědomostí.

V únoru si někteří z nás pojedou do lázní ve Vráži nechat vyladit tělesnou schránku, načechrat staré kosti a promazat vrzající klouby. Je jenom škoda, že se náš počet hodně smrsknul.  Trochu nás to zaskočilo.  Nakonec jsme došli k závěěru, že se není vzhledem k věku a tomu mizerovi co nám sedí za krkem čemu divit. Snad příště  bude líp.

V dubnu nás čeká den Parkinsonovy nemoci vylepšený o podpůrné akce, které naše sdružení navrhlo. Podpoříme společně s Moravskými kluby akci “Říp” a z lokality ve které se nachází památník Velké Motavy se spojíme s jak s těmi na Řípu, tak i se všmi ostatními kluby, které stejně jako náš kolektiv ze zdravotních důvodů nemohou cestovat tak daleko a ještě stoupat pěšky na vrchol Řípu.  Zatímco Ti na Řípu budou v nadmořské výšce   víc jak 600 metrů bude se naše skupinanacházet  ve výšce asi 170 metrů nad mořem.  Pravděpodobně ihned po  Řípu nás čeká pozváni do Vídně k Rakouským přátelům. To vše v dubnu.

Květen proběhne v přápravě 5. České Parkinsoniády.   Červen návštěvou Polska, Někdo z nás i rekondičním pobytem ve Starém Městě..Měsíc červenec opět se zaměřením přípravy na 5. Českou Parkinsoniádu.

Na první víkend v srpnu připravíme již 5. Parkinsoniádu. Po ní bude následovat  opět spoustu práce s uzavřením a vyúčtováním.

Říká se že v září víno vaří a v září zde na Slovácku probíhá několik tradičních pochodů. Jeden z nich má pžed zánikem a po 40 ročnících ho nemá kdo pořádat. Myšlenka zkusit ho uspořádat, ale trochu jinak nevznikla v našich hlavách, ale byl to nápad jedné z našich cvičitelek Zuzanky. Následovala braistorming pana PK, my tomu říkáme česky dát hlavy dohromady a  pokud nenastanou nepředvídatelné okolnosti mohlo by se spoleečné dílo podařit.

Od října do prosince budeme dělat  to co vždy. Podle plánu činnosti společenské akce pořádané oblastními městy a naši běžnou činost.  Během celého roku podpoříme přátelské organizace při jejich činnosti.

Letošní rok začal pro naše sdružení také  příjemným překvapením. Rakouští přátelé nám  a naší činnosti  na stránkách jejich časopisu věnovali  mnoho prostoru a napsali  o nás spoustu  pozitivního. Moc nás všechny těší, že o naši činnost projevili takový velký zájem. Velmi si této pocty považujeme.  Je nám líto, že jim stejným způsobem nemůžeme oplatit. Pokusíme se o jejich činnosti a přátelských vzájemných vztazích více informovat na našem novém webu, který pro nás připravuje nový administrátor.  Chtěli bychon také dát prostor na našem webu přátelům ze Slovenska a Polska.

 

 

 

 

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *