Archivy

Rubriky

Mezinárodní den Parkinsonovy nemoci

Zvolen – Slovenská republika

Naše sdružení se pro letošní rok rozhodlo podpořit svojí přítomností přátele parkinsoniky ze Slovenska. Pozvání na jejich akci ke světovému dni Parkinsonovi nemoci, jsme přislíbili již loni. Protože jsme jejich přání nemohli splnit, rozhodli jsme se podpořit jejich výstup na Pustý hrad letos, hojnou účastí. 16-ti místný autobus jsme zaplnili do posledního místečka a v dobré náladě i kondici jsme zdolali bez problému jak cestu, tak kopec na kterém hrad stojí. Velmi dobře připravená akce s veškerým zabezpečením, krásné a milé přijetí parkinsoniků z klubu Zvolen a všech ostatních členů z celé Společnosti slovenských parkinoniků, navodilo tu správnou atmosféru. Myslím si, že jsme svoji troškou do mlýna přispěli také, hlavně zásluhou naší skladatelky Ivany. Složila krátkou uvítaci a děkovnou zdravici, kterou přednesly naše děvčata.

Po milém přivítáni a proslovu velmi sympatického primátora města Zvolen Jsme se vydali na pochod.

Zdravice:

My zdolali jsme Pálavu a pokořili Říp.

To lezení po kopcích jde nám stále líp.

Ani teď se nevzdáváme, na váš kopec vyšplháme

a prohlédnem si Pustý hrad.

A každý z nás bude rád, že to za sebou už máme,

pak si na gulášku pochutnáme.

A po dobrém obědě zasedneme k besedě.

Za pozvání děkujeme a jsme rádi, že jste naši kamarádi.

 

Prohlídka, výklad o hradu, guláš, příjemné povídání i sestup a loučení. Vše tak jak mělo být. Navíc po něm následovalo seznámení s novým předsedou Společnosti Parkinson, Karlem Skořepou. Využil naší nabídky a svezl se s námi autobusem na území České republiky, odkud pokračoval ve své cestě domů. Zanechal na všechny naše členy velmi dobrý dojem a já osobně bych byl velmi poctěn, kdyby byl členem našeho sdružení.

Slovenští přátelé děkujeme za vše a těšíme se na Vás v srpnu. Bylo u Vás velmi dobře. Bylo s Vámi velmi příjemně a na Pustém hradě bylo vemi krásně.

Za naše sdružení Jan Škrkal

Leave a Reply

You can use these HTML tags

<a href="" title=""> <abbr title=""> <acronym title=""> <b> <blockquote cite=""> <cite> <code> <del datetime=""> <em> <i> <q cite=""> <s> <strike> <strong>

  

  

  

* Copy This Password *

* Type Or Paste Password Here *